Datum objave: 13.09.2018

Novih 30 autobusa, koji su u redovnom prometu od 10. rujna, predstavljeno je u ZET-ovom autobusnom pogonu u Podsusedu. U kvalitetu novih vozila uvjerili su se zagrebački gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić sa svojim suradnicima, predstavnici Gradske skupštine i brojni novinari.

Nazočnima su se obratili gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela, izrazivši zadovoljstvo obnavljanjem dijela voznog parka. "Novi autobusi prilagođeni su za prijevoz osoba s invaliditetom, a jamče Zagrepčanima vožnju u boljim i sigurnijim uvjetima što nam je i prioritet", izjavio je gradonačelnik Bandić. Povećavanje usluge kvalitete javnoga gradskog prijevoza je najvažniji strateški cilj ZET-a, a dostupnost usluge svim kategorijama putnika i ekološka prihvatljivost temeljne su smjernice daljnjeg poslovanja.

"Zahvaljujući motorima Euro 6, novi poluniskopodni autobusi visokog su ekološkog standarda, a uz to su klimatizirani i opremljeni video nadzorima i rampama za ulazak osoba s invaliditetom. S obzirom na kapacitet putnika, autobusi će voziti na prigradskim linijama, odnosno rubnim dijelovima grada Zagreba", istaknula je direktorica ZET-a Ljuba Žgela.

Ukupno 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima, koji zadovoljavaju najstrože europske norme. Kapacitet vozila je 32 sjedeća te 61 mjesto za stajanje. Ukupna vrijednost investicije iznosi 45,5 milijuna kuna.

I na ovaj način Zagreb i ZET pokazuju kako odgovoriti zahtjevima tržišta i podizanju kvalitete usluge javnoga prijevoza na veću razinu, te građanima pružiti uslugu kakvu od nas očekuju i kakvu zaslužuju. ZET će nastaviti aktivnost na osuvremenjivanju, kako autobusnog, tako i tramvajskog voznog parka, a uskoro slijedi i modernizacija sustava naplate i prodaje voznih karata.