Datum objave: 13.06.2019

U Auto promet Sisak je stiglo 20 novih IVECO autobusa, kupljenih preko tvrtke Autobus d.o.o., a nabavljenih bespovratnim sredstvima u iznosu 22.8 mil kuna. Iznos od 19.4 mil kuna dodijelila je Europska unija kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a Republika Hrvatska iz državnog proračuna dodijelila je 3.4 mil kuna. Na ovom projektu, kojim je u potpunosti obnovljen vozni park Auto prometa Sisak, dvije su godine radili zajedno Grad Sisak, Auto promet Sisak i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

-Još prije tri godine krenuli smo s nabavom 15 novih autobusa kreditom EBRD-a kada još bespovratna sredstva iz EU nisu postojala. Čim je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture raspisalo natječaj bili smo među prvima koji su predali dokumentaciju i među prvima koji su zahvaljujući tvrtki Autobus d.o.o. i dobili autobuse. Od početka ove godine više od 700.000 putnika je prevezeno, što znači da će autobusi biti popunjeni. Ova će se 2019. u povijesti Auto pometa pamtiti kao dobra godina. Veselimo se također najavi iz Ministarstva o novim natječajima za električne autobuse i već vrijedno radimo na dokumentaciji – rekla je to gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na današnjoj konferenciji za novinare.

I direktor Auto prometa Sisak Darko Majić izrazio je zadovoljstvo ovim projektom koji je nakon dvije godine uspješno završen.

-Svih 20 autobusa nalazi se u krugu Auto prometa. Nadamo se sad uređenju autobusnih stanica i nadstrešnica, za nekoliko tjedana će nam doći i prvi displayi za obavještavanja putnika na autobusnim stanicama. Brinemo o svim putnicima i na usluzi smo građanima, jer bez putnika Auto promet nema svrhu. Treću godinu za redom APS posluje pozitivno, isplaćujemo redovno plaće i isplaćujemo sva materijalna prava po kolektivnom ugovoru i vozači nam se sami javljaju koji žele raditi u Auto prometu  – naglasio je Majić. Dodao je kako ovo trgovačko društvo trenutno raspolaže s 44 autobusa.

-Dolaskom novih autobusa ostali smo na istom broju autobusa jer prema ugovoru koji imamo s Ministarstvom dužni smo 20 autobusa rashodovati, cilj je da stare autobuse maknemo s ceste – kaže Majić.