Datum objave: 27.07.2020

U Kopilicu je stigla je još jedna pošiljka novih "Prometovih" autobusa. S prvim danom radnog tjedna, u garažu u Hercegovačkoj ulici, parkiralo još 8 novih IVECO CROSSWAY solo autobusa iz tvornice u Češkoj.

Time je kompletirana nabavka 18 autobusa koja je ostvarena preko europskog ITU mehanizma, a vrijedna je oko 45 milijuna kuna. Od tog iznosa je 85 posto bespovratnih sredstava, odnosno 38,25 milijuna kuna.

U rujnu prošle godine prvi put se tijekom posljednjih desetak godina značajno pomladila "Prometova" flota s 34 autobusa vrijedna oko 93 milijuna kuna, od čega je iz europskih fondova sufinanciran dio investicije od oko 64 milijuna kuna.

Nakon što se u četvrtak, 30. srpnja na Poljudu održi najavljena prezentacija pristiglih autobusa, krajem tjedna će nova vozila i službeno biti puštena u promet na splitskim ulicama.

S prošlogodišnjim novim autobusima i ovih 18, dolazimo do brojke od 52 vozila koja će se rotirati na svim gradskim i prigradskim linijama. Isporukom novih 18 autobusa prosječna starost voznog parka tvrtke Javnog gradskog prijevoznika će biti sedam godina, a usporedbe radi, prošle godine je iznosila 14 godina.
Nakon što svi autobusi budu pušteni u promet, uništit ćemo isto toliko starih vozila koja smo rashodovali i nalaze se u našoj garaži - najavio je Miroslav Delić, direktor "Prometa".

Osim toga, prema riječima čelnog čovjeka javne prijevozničke tvrtke, već mjesecima rade na studijama za nabavku nekoliko desetaka novih autobusa, a traže se i izvori financiranja za nabavku prvih električnih vozila u floti javnog gradskog prijevoznika.