Datum objave: 20.07.2020

Pula: Novim autobusima i punionicom na stlačeni prirodni plin osiguran ekološki prihvatljiv i visokokvalitetan javni prijevoz

Pulom prometuje 20 novih suvremeno opremljenih i ekološki prihvatljivih autobusa te je puštena u rad punionica na stlačeni prirodni plin

„Drago mi je što se nabavkom novih autobusa započelo s pružanjem znatno kvalitetnije usluga javnog gradskog prijevoza, a još i bitnije ovakvim javnim gradskim prijevozom doprinosimo zaštiti našeg okoliša. U posljednjih 15 godina najviše javnih sredstava uloženo je upravo u zaštitu okoliša. Priroda se štiti djelima, a ne samo riječima i zato sam danas izuzetno sretan i ponosan. Vjerujem da će obnovljeni vozni park Pulaprometa imati  za prioritet da usluga javnog prijevoza bude što bolja, učinkovitija, efikasnija te da se naši građani sve više opredijele za korištenje ovog vida prijevoza“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić te je u ime Grada Pule i svoje osobno proglasio otvorenje i puštanja u rad punionice na stlačeni prirodni plin na lokaciji pulske Plinare d.o.o. i stavljanje u pogon novih 20 Pulaprometovih  autobusa na stlačeni prirodni plin.

Uz domaćine Deana Kocijančića direktora Plinare d.o.o. Pula te Igora Škatara direktora Pulaprometa d.o.o. svojim prisustvom događaj su uveličali eurozastupnik Valter Flego, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, predstavnici isporučitelja Robert Vrhovski, direktor Autobus d.o.o. i Velimir Marović, glavni izvršni direktor Grupa Auto Hrvatska te drugi uvaženi gosti.

Punionica i ekološki prihvatljivi autobusi javnog gradskog prijevoza nabavljeni su u sklopu projekta „Nabava SPP autobusa i izgradnja SPP punionice“, financiranog u okviru mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja sa sveukupno 42,7 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava iz Kohezijskog fonda i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Projekt nabavke autobusa na stlačeni prirodni plin i izgradnje punionice plina proveden je u partnerstvu gradskih trgovačkih društva Pulaprometa d.o.o. i Plinare d.o.o..