Datum objave: 01.12.2015

Iveco Magelys Pro je International Coach of the Year 2016

Specilizirani žiri proglasio je Iveco Magelys Pro za International Coach of the Year 2016.

Žiri se sastoji od predstavnika vodećih magazina iz 22 zemlje koji su ovogodišnje testiranje kandidata održali u Plovdivu u Bugarskoj i između testiranih kandidata izabrali pobjednika.

Iako Magleys nije novo ime na tržištu autobusa, nova generacija osim Euro 6 motora donosi i brojne inovacije i promjene koje su puno opsežnije od novih detalja u izgledu.

Iveco Mageliys je jedini autobus na tržištu čiji Euro 6 motor ne koristi EGR (recirkulaciju ispušnih plinova) već potrebnu čistoću plinova postiže samo uz pomoć SCR katalizatora.

Osim u promjenama u području sigurnosti i udobnosti, Iveco Bus je posebnu pažnju posvetio smanjenju potrošnje goriva te postizanju optimalnog odnosa cijene i kvalitete.

 Predstavljeni Magelys je dugačak 12,8 metara, a napravljen je za potrebe All Blacks ragbi tima. Izloženi autobus posjeduje multimedijski sistem na svakom sjedištu, uz utičnice za slušalice i USB. U ovom autobusu će uživati i vozač, s obzirom da je autobus opremljen brojnim sigurnosnim sistemima koji olakšavaju rad vozača.

Karakteristično za Magelys Pro, galerije za ručnu prtljagu su pomjerene od prozora više ka hodniku, tako da je cijeli unutrašnji prostor osvijetljen i za 35 posto više nego na njegovim prethodnicima. 

Ovaj luksuzni visokoturistički autobus predstavlja najbolji odnos između cijene i kvalitete.